Екип на фондацията

Представяне на хората, които работят за нашата кауза

Мария Георгиева

Председател на настоятелството, учредител

Маркетинг човек по образование, но лечител по душа. Детската ми мечта беше да стана лекар, но животът ме отведе в друга посока за едно известно време. Дългите години в медиа агенция ми дадоха много – стратегически опит, дисциплина, отговорност към срокове, организационни умения, работа с цифри и анализ.

Водена от хуманитарния си инстинкт, през 2011 г. започнах да изучавам класическа хомеопатия, а през 2014-2015 г. преминах двугодишен курс по медицина към НСА София. Познавам много добре и Шуслеровата терапия, а отскоро се запалих и по нутриционистиката.

За себе си знам, че ендометриозата е път, който взима много, но и дава много, както на мен самата, така и на света около мен. През болестта научих колко е важна грижата за самите нас, както и какво мога да дам на жените около мен като знания и подкрепа.

Мисията ми е да изграждам повече знание за ендометриозата, но и за женското здраве като цяло. Вярвам, че всичко научено по пътя трябва да се споделя, и че е много важно жените да имат добра здравна култура, както и достъп до информация. Също така вярвам, че цялостният и индивидуален подход към тялото е това, което има значение и прави разлика за всеки човек.

Към статиите >

Анна Димитрова

Управител, учредител

Архитект по образование, в момента се занимавам с интериорен дизайн. От години помагам на хората да създават по-добър живот за себе си, но напоследък за мен това включва не само средата, в която живеем, а и начина, по който живеем, и с какво се храним.

Собственият ми опит с ендометриозата ме подтикна да приема събирането и разпространяването на информация за нея в лична кауза. С тази цел създадох и блога  „Endo me – за женско здраве и жени с ендометриоза“, в който публикувам лични впечатления и опит на жени с ендометриоза и някои свързани с нея заболявания.

Желанието ми е да помагам за достигането на релевантна информация по тези въпроси до колкото е възможно повече жени и техните близки. Мисията ми е да им предоставя възможност да взимат адекватни и информирани решения за здравето си.

 

Към статиите >

 

Катерина Иванова

Мениджър проекти и партньорства, учредител

Завърших “Международни отношения” и “Европейски проекти” в Софийския университет. Опитът ми до момента е в неправителствения сектор и по-конкретно в организации, работещи с деца в неравностойно положение.

Изправена пред предизвикателствата на ендометриозата, осъзнавам, че заболяването има много по-голяма обществена значимост, отколкото му се отдава. Това ме мотивира да се включа в създаването на Фондация “Ендометриоза и репродуктивно здраве”.

Притежавам опит в организирането на събития, осъществяването на дейности по застъпничество и разработването на проекти, с който допринасям и за постигането на целите на Фондацията. Мечтата ми е да спомогна за изграждането на среда, в която всяка жена с ендометриоза да получава възможно най-добрата здравна грижа, подкрепа, разбиране и достъп до информация за алтернативни методи за справяне с предизвикателствата на заболяването.

Към статиите >

Сътрудници

Хората, които помагат в дейностите на фондацията

Ирина Николова

Ирина Николова

Преводи и проучвания

 

Към статиите ›

Ваня Стойчева

Ваня Стойчева

Статии за репродуктивно здраве

 

Към статиите ›

Радиана Величкова

Радиана Величкова

Преводи

 

Към статиите ›

Медицински консултанти

д-р Александър Калчев

Гинеколог и репродуктивен специалист, клиника Адела Фертилити гр. София

д-р Ралица Сенкова

Гинеколог и репродуктивен специалист, болница "Лозенец", гр. София

За връзка с нас

Пишете ни ако имате въпроси: