През май бяхме поканени да говорим за ендометриоза в „По-иначе с Гергана“ по телевизия Българе (от 55-та минута). Говорихме с Гергана Стоянова и Наталия Цекова за симптомите и защо е важно да се следим и редовно да ходим на прегледи.

А в майския брой на списание Осем излезе статия за ендометриозата с малко информация от нас самите, както мнението на д-р Александър Калчев по темата. 

Едно от важните неща, които се случиха този месец, е улеснената възможност да ни подкрепите чрез новата секция „Подкрепете ни“ на сайта, където освен възможност за банков превод, има и e-pay и paypal бутон. Вече имаме и първото си дарение през тази форма, за което сме много благодарни на Ана Господинова!

Искаме също така да благодарим на Таня Панорова, която не само дари значителна сума за дейностите на фондацията, но е успяла да увлече в това начинание и приятелите си! Няма по-голяма покрепа от това да се разпространява тази информация сред възможно повече хора. Таня, благодарим ти!

На 30 май направихме втората сбирка от женските кръгове – този път на тема болката и говорихме за различните причини за болките, които изпитваме, както и начини за тяхното успокояване. 

Накрая искам да напомня да следите и статиите, които превеждаме. Този месец ще насоча вниманието ви към статията за действието на магнезия и защо той е толкова важен за организма и особено ако има някакъв хормонален дисбаланс. 

Пожелавам ви един прекрасен юни!

Анна Димитрова подпис