Юни започна с една статия в списание Ева, където Мария разказва в интервю за ендометриозата, както и за дейността на фондацията. 

Междувременно работихме по нов проект, за който скоро ще споделим повече информация. На първо време мога да споделя, че включва участието на прекрасни музиканти и жени, които имат ендометриоза или репродуктивни проблеми. Ето и няколко кадъра от случването: 

На 13-ти юни в Духът на здравето Неделя Щонова проведе разговор с Мария Георгиева и д-р Александър Калчев на тема ендометриоза и как може да повлияе на репродуктивната система. 

Запис от предаването можете да гледате в сайта на БТВ:

А в края на месеца, на 27-ми юни проведохме и вече традиционния женски кръг. Този път на тема стрес и воден от наши специални гости: Милена Маринова – психолог, член на Дружеството на психолозите в България, която има интерес в областта на травмата и влиянието ѝ върху връзките и качеството на живот на хората;
и Десислава Симеонова, психолог с опит в ивдивидуално и семейно консултиране. В кръга обсъдихме какво е стрес, каква е разликата с тревожността и какви са стъпките да се справим с негативните ефекти от тях. 

Статията, която ще препоръчам този месец е отново за полезни добавки – 10 доказали се добавки за ендометриоза. В нея ще откриете информация за протеолитичните ензими, масло от вечерна иглика, селен, мелатонин, кверцетин и др. 

Искаме да благодарим и на всички хора, които помогнаха с дарения този месец. Благодарение на вашата помощ имаме възможност да мислим за нови дейности и активности през есента! Особено благодарни сме на нашия най-регулярен дарител, Ана Господинова, за доверието, което ни гласува. Това ни вдъхва вяра и увереност в собствените възможности!

В края на месеца посрещнахме джулая на морето за заслужена почивка. Освен това установихме, че и там се работи доста добре, освен това срещите протичат значително по-лесно и прияно, когато са с гледка към морето, а плановете за следващите месеци стават все по-наситени с дейности.

Какво предстои? 

Първото нещо, което обявяваме през юли е специален уъркшоп за жени с ендометриоза или репродуктивни проблеми, който ще се проведе на 21 юли в Йога мандала и ще се води от Яна Вълчева – холистичен специалист в областта на женското здраве и фертилитет, дула и йога учител. Повече за събитието и информация за записване ще откриете тук. Препоръчваме с две ръце нейните часове, най-вече от собствен опит. Заповядайте!

Вижте какво се случваше и през май

Пожелавам ви прекрасен месец юли!

Анна Димитрова подпис