Д-р Альона Гъркова

нутриционист, Ендометриоза център МК „Д-р Щерев“, гр. София

Д-р Альона Гъркова – нутриционист към Ендометриоза център към МК “Д-р Щерев”

Професионалният път на д-р Гъркова започва с получаването на специалност Фармация в Медицински университет – София. След обучението си тя започва да работи в областта на превантивната медицина и здравословния режим. Д-р Гъркова се вдъхновява от медицината, която отговоря на правилото „първо не вреди“, затова завършва специализация по Клинична ароматерапия в Белгия – College International Dominique Baudoux. Изучава действието на лечебните есенции в областта на педиатрия, дерматология, акушерство и гинекология, респираторни заболявания.

Търсеща тайната за здраве  и дълголетие и как да се промени хода на дори генетично детерминирани заболявания, тя започва да работи в областта „longevity“ и „anti-aging“ и завършва Медицина в Медицински университет – София. Вярва, че храната е лекарство и основна превантивна сила за здраве и дълголетие.

Професионалният ѝ път продължава в Университета в Париж- Université Paris Cité, където се квалифицира в клиничното и терапевтично хранене. Под ръководството на проф. Дал в Париж работи в областта на превантивната медицина и глобален anti-aging. Завършва квалификация по Хранене в областта на репродуктивните проблеми и хранене по време на бременност (Monash University). Д-р Гъркова вярва и в лечебната сила на йога. Тя е сертифициран учител по Терапевтична йога и Ин йога-Yoga Alliance RYS200 (Everest Yoga Institute-India).

Д-р Альона Гъркова е част от мултидисциплинарния екип на новоразкрития Ендометриоза център към МК “Д-р Щерев”. Всяка сряда предиобед тя има график за пациенти, диагностицирани с ендометриоза за консултиране на техния хранителен и здравословен режим, свързан със заболяването им.

Ендометриоза център МК „Д-р Щерев“, гр. София

Програма на конференция 2023