Доц. д-р Надя Магунска

МК „Д-р Щерев“, гр. София

Доц. д-р Надя Магунска е акушер гинеколог. Специализира в оперативна гинекология и гинекологична ендоскопия, както и в асистирани репродуктивни техники, водещ специалист в Ендометриоза център към МК “Д-р Щерев”.

Има придобити няколко съществени квалификации за ендометриоза, сред които: Защитена докторска дисертация на тема „Ефективност на методите за лечение не инфертилитет при жени с овариална ендометриоза“, 2016; Участие в ESHRE campus „Effects of ART and endometriosis on pregnancy outcome”, 2017; Съвременни техники в лечението на ендометриоза, Страсбург, Франфия, 2012; Сертификат от ESHRE за „Reproductive endoscopic surgeon“, 2016; Диплома от Европейската асоциация по гинекологична ендоскопия за Minimally invasive endoscopic surgeon, 2015.

През месец октомври 2019 г. се включва в Месеца на профилактиката за ендометриоза и аденомиоза 2019 г., а през март 2020 г. до въвеждане на извънредното положение преглежда безплатно като част от Дни на отворените врати 2020 г., – и двете събития организирани от Фондация „Ендометриоза и репродуктивно здраве“ с цел намаляване времето за получаване на диагноза и запознаване на жените с ендометриоза със гинеколози, които специализират в тази сфера.

Доц. д-р Магунска е първият специалист, отзовал се на новата ни инциатива – рубриката статии „Говори лекарят“, чиято цел е скъсяване на дистанцията  между лекар и пациенти. Тази инциатива започна със срещи на живо с лекари, които отговарят на въпроси на пациенти, но поради положението срещите „Говорѝ с лекаря“ са отложени докато намерим по-подходящ начин за връзка.

Оптимална селекция на терапевтичен план при жени с ендометриоза

Оптимална селекция на терапевтичен план при жени с ендометриоза

Д-р Надя Магунска Жените с ендометриоза страдащи от инфертилитет имат различни опции за лечение. Пред лекарите стоят множество въпросителни – характеристиките на двойката като цяло, индивидуалните...

повече информация

Програма на конференция 2023