Август се опитахме да замислим като месец за почивка. Точно по тази причина този месец не организираме събитие. Следващото събитие ще е през септември – този път специално за тийнейджъри, така че ако имате познати момичета, дъщери, племенници, сестри и приятелки, поканете ги. 

Почивката обаче се оказа повече работа и подготовка за есенните ни дейности, отколкото планина, море и плаж. Обявихме конкурси за юрист и психолог, с които ще работим по проекта ФОРМулирай правата си. След края на конкурса проведохме и интервюта с участниците и в момента сме в процес на вземане на решение. Съвсем скоро ще обявим резултатите и ще ви запознаем с хора, които ще са в основата на този проект. 

Междувременно Катерина премина през втората си операция, която мина успешно. Тя се подготви за нея и възстановява следвайки съветите и методите, които събираме от преди да създадем фондацията и също през август успяхме да публикуваме в новата секция на сайта – Операцията, където ще откриете полезна и актуална информация какво да очаквате от една операция, как да се подготвите за нея и как да се възстановявате след това. Междувременно Катерина имаше възможност да се запознае от първа ръка с актуалните процедури по искане на информирано съгласие в болниците. И освен това успя да напише много полезна статия, в която сравнява опита си от първата операция, с този от втората и споделя какво работи за нея в подготовката и възстановяването от лапароскопия – Лапароскопията – преди и сега

Благодарим на Кати, че въпреки изместената в последния момент напред дата успя да следи и конкурсите за юрист и психолог и междувременно и да проучва документи. Пожелаваме ти бързо възстановяване и повече никаква нужда от операции!

Междувременно празнувахме рождени и именни дни и попътувахме.

В средата на месеца Мария имаше възможността да направи среща в Лондон с изпълнителния директор на британската ендо организация – Ема Кокс от Endometriosis UK, с която комуникираме отдавна, но нямахме възможност да видим лично досега. Ема беше така добра да сподели много полезни съвети и ноу-хау как точно успяват да организират толкова голяма фондация (повече от 120 доброволци разпределени в много по-голяма територия от нашата), да координират всички дейности и да постигнат толкова голям напредък. 

Този месец направихме и още една нова секция на сайта, където обясняваме менструацията за тийнейджъри. Вярваме, че ако младите момичета знаят повече за телата си – как функционират и как да се грижат за тях, ще си спестят голяма част от проблемите, с които ние се сблъскваме в момента, и затова от есента започваме работа в посока образование за подрастващи. Ето защо и първото събитие през есенния сезон е насочено именно към тях, а скоро ще споделим и повече информация за други дейности в тази посока. 

Съвсем в края на месеца разбрахме и че апликацията ни вече е публикувана в сайта на Brightfunds. Всички работещи във VMWare вече могат да ни подкрепят във вътрешната дарителска програма на фирмата. Ако имате 40 часа доброволчески труд през годината в рамките на тази програма, в края на годината фирмата предоставя ваучер, сумата от който се дарява на избраната от вас кауза. Избере нас, за да можем да направим още много нови полезни за всички неща!

Надяваме се, че сте се насладили на лятото и почивката и сте се заредили с нови сили и ентусиазъм. 

През септември ни очакват много нови дейности, теми и проекти. Както знаете, пишете ни с въпроси, правим всичко възможно да отговаряме на всеки, следете нашите събития и ако имате възможност подкрепете ни като споделяте статиите и дейностите ни или като дарите сума, с която да ги финансираме. 

Благодарим ви!

Анна Димитрова подпис