Дни на отворените врати

март 2020

Внимание! Прегледите се отменят!

Поради обявеното извънредно положение непроведените прегледи се отменят. 

Безплатни специализирани прегледи

Дни на отворените врати за жените с:

диагноза ендометриоза и/или аденомиоза

съмнения за ендометриоза и/или аденомиоза

фамилна гинекологична обремененост

Медицински заведения

натиснете логото за повече информация

Споделете опита си от кампанията:

3 стъпки за успешен преглед

Важни стъпки, за да извлечете максимума от вашия преглед:

Изберете медицинско заведение

Запознайте се с медицинските заведения и със специалистите, които ще провеждат прегледите. 

Изберете лекар

Изберете точния специалист за вас според вашия случай. Ако вече имате диагноза ендометриоза и се нуждаете от оперативна интервенция, се насочете към гинеколог – оперативен хирург, ако имате ендометриоза и репродуктивни затруднения, изберете репродуктивен специалист. Ако имате съмнения, че имате ендометриоза, всички лекари в листата са правилен избор.

Подгответе се за прегледа

Изберете дата, запишете се и си подгответе предварително въпросите, които искате да зададете. Формулирайте ясно и разбираемо какъв резултат очаквате от този преглед.

Болница за женско здраве „Надежда“, гр. София

Записване

Прегледите се отменят поради влошената епидемиологична обстанова.

Записването започва на 9 март в сайта на болницата.

Дати

Прегледи ще се извършват от 10 до 31 март

д-р Георги Стаменов

Ръководител на МЦ „Надежда Репродуктив“

Репродуктивен специалист, оперативна гинекология

Специализации

Един от водещите специалисти по репродуктивна медицина, създател на болницата за женско здраве “Надежда”. През 2002 г. взима специалност по акушерство и гинекология, а три години по-късно, през 2005 г., създава център за репродуктивно здраве “Надежда”. Член на ESHRE – European Society for Human Reproduction and Embryology, Български лекарски съюз, Българско дружество по акушерство и гинекология и Българска асоциация по стерилитет и репродуктивно здраве. Един от специалистите, който познава ендометриозата в дълбочина и се занимава с диагнозата, както оперативно, така и в репродуктивен план.

Автор е на десетки научни статии и на книгата “Надеждата за дете”. През 2017 г. участва в изготвянето на Консенусно решение за съхраняване на фертилитета при пациенти с онкологични и автоимунни заболявания.

д-р Димитър Цветков

Репродуктивен специалист, оперативна гинекология 

Специализации

Д-р Димитър Цветков завършва медицина в Плевен през 2003 година. Специализира в Универсистеска клиника по гинекология в Любляна, Словения, където работи по европейски проект „Увреждания на тазовото дъно при раждане”. През 2010 година придобива специалност по „Акушерство и гинекология“ в МУ – Плевен. Професионалните интереси на Д-р Цветков са свързани с репродуктивната медицина, ендоскопската хирургия, урогинекология. Член на Zdravniška zbornica Slovenije  (ZZS), European Society of Humane Reproduction and Embryology (ESHRE), International Federation of Professional Abortion and Contraception Providers (FIAPAC) и International Urogynecology Association (IUGA).

д-р Анатолий Кръстев

Акушер-гинеколог, оперативна гинекология

Специализации

Д-р Кръстев завършва медицина през 1995 г. във Висшия медицински институт – гр. Плевен, специалност „Акушерство и гинекология“. Има призната правоспособност по „Диагностична и оперативна лапароскопия в гинекологията”, І ниво (Диагностична лапароскопия) – МУ-Плевен, „Оперативна лапароскопия в гинекологията” ІІ ниво – МУ-Плевен, както и професионална квалификация по „Ранна диагностика на заболяванията на млечната жлеза” – ВМА, София. Притежава още професионална квалификация по „Хистероскопия” – МУ, Плевен, „Колпоскопия” – МУ, Плевен. Един от водещите специалисти акушер-гинеколози в МБАЛ „Надежда“ и е част от екипа, който работи в специализирания кабинет по ендометриоза в болницата.

Минимална височина: auto
Минимална височина: auto
Максимална Ширина: auto
Максимална Ширина: auto

36px

д-р Ваня Атанасова

Онкогинеколог, оперативна гинекология

Специализации

Д-р Ваня Атанасова завършва медицина в Медицински университет гр. София през 1999 г. От 2000 г. до април 2015 г. работи във Военно – медицинска академия в Клиниката по обща и онкологична гинекология, където има възможност да натрупа богат професионален опит и да се изгради като професионалист. През 2008 г. придобива специалност по Акушерство и гинекология. През м. май 2015 г. д-р Атанасова се присъединява към екипа в отделението по Гинекология на МБАЛ „Надежда“ и бързо се утвърждава като един от водещите лекари, който  печели пациентите с професионализъм и всеотдайност.

Минимална височина: auto
Минимална височина: auto
Максимална Ширина: auto
Максимална Ширина: auto

36px

д-р Десислава Станева

Онкогинеколог, оперативна гинекология

Специализации

Д-р Десислава Станева завършва висшето си образование в Медицински университет – София. По време на следването си  работи в няколко столични болници: Спешна медицинска помощ към ВМА, Клиника по сърдечно-съдова анестезия и интензивно лечение на  Национална кардиологична болница. Натрупва  няколко години опит и в областта на фармацията.

 

От 2016 г. работи в МБАЛ „Надежда“ и е една от младите надежди в екипа на болницата с изключително успешна практика. В момента продължава професионалното си развитие в областта на специалността  Акушерство и гинекология като има тесен интерес към оперативната и естетична гинекология.

д-р Любомир Христов

Акушер-гинеколог, оперативна гинекология

Специализации

Д-р Христов завършва медицина в София през 2002 г. Специализира „Акушерство и гинекология“ в ПСАГБАЛ „Св.София“ и придобива специалност през 2010 г.  Професионалното му обучени включва курсове по лапароскопия при проф. Горчев, „Ултразвукова и доплерова диагностика“ в Университетска АГ болница „Майчин дом“, „Колпоскопия и деструктивно лечение на преканцерозите на маточната шийка“.

Д-р Христов е водещ специалист акушер-гинеколог в МБАЛ“Надежда“, който работи в болницата от самото й създаване. През 2015 г. той въвежда за първи път в България иновативна техника на серклаж, наречен ETCO, която даде шанс на много жени с усложнена бременност и повтарящи се аборти да станат майки.

д-р Тихомир Тотев, д.м.

Репродуктивен специалист, оперативна гинекология

Специализации

Д-р Тихомир Тотев е специалист с богат професионален опит в сферата на гинекологията и онкогинекологията. Започва работа като акушер-гинеколог в МБАЛ “Проф. д-р Параскев Стоянов” – Ловеч. След това е бил специализант по онкология в Онкогинекологична клиника, МУ – Плевен. През 2010 г. започва работа в УМБАЛ “Света Марина” – Плевен, а през март 2019 г. става част от екипа на болница  „Надежда“.  Има признати специалности “Акушерство и гинекология” и “Онкология”. През 2016 г. защититава дисертационен труд на тема “Лапароскопско лечение на тазовата ендометриоза”. Бил е асистент и главен асистент към МУ-Плевен. Има 28 публикации, предимно в областта на лапароскопската хирургия и онкогинекологията и издаден монографичен труд на тема „Лапароскопско лечение на ендометриоза“.

д-р Тодор Димитров

Акушер-гинеколог, оперативна гинекология

Специализации

Д-р Димитров е  акушер-гинеколог със солиден опит в областта на гинекологичната и в частност на онкогинекологичната хирургия. Завършва медицина в Медицински университет – София, а след това придобива специалност по акушерство и гинекология. Работи във II СБАЛАГ Шейново, а след това професионалния му път продължава под менторството на проф. Григор Горчев в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ в гр. Плевен. Там се специализира в микроинвазивната роботизирана гинекологична хирургия. Работил е в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда, а от м. юли вече е част от екипа на МБАЛ „Надежда“, където практикува в направления гинекология, урогинекология и онкогинекология.

Медицински комплекс „Д-р Щерев“, гр. София

Записване

Телефонна линия за записване на часове: 02/ 920 09 01

Дати

12 март: Доц. Юнакова  от 8:30 ч. до 12:30 ч.

13 март: Д-р Ганева от 9:00 до 14:00 ч. Д-р Магунска от 9:00 до 13:30 ч.

14 март: Проф. Тимева от 9:00 до 12:20 ч. Д-р Магунска от 9:00 до 12:00ч.

проф. д-р Таня Тимева

Акушер-гинеколог, репродуктивен специалист

Завежда Отделение по Асистирана репродукция към Медицински комплекс „Д-р Щерев“.

Специализации

Специализира в репродуктивна медицина, ендоскопски методи в репродуктивната медицина, ултразвукова и доплер-ехографска диагностика, колпоскопия и генетика.

Някои от по-съществените й квалификации са: Репродуктивна ендокринология & стерилитет и женско здраве, McGill University, Канада, 2005; Ендоскопия в репродуктивната медицина, ESHRE Campus, 2011; Имплантация – повтарящи се спонтанни аборти, клинични аспекти, Средиземноморска асоциация по репродуктивна медицина, Гърция 09/2010 Ранна бременност, ESHRE, Италия, 2010; Лечение на стерилитет в напреднала репродуктивна възраст – резултат и възможни усложнения (Сертификат от Български лекарски съюз), 2008.

д-р Надя Магунска

Акушер-гинеколог, Оперативна гинекология

Специализации

Специализира в оперативна гинекология и гинекологична ендоскопия, както и в асистирани репродуктивни техники.

Има придобити няколко съществени квалификации за ендометриоза, сред които: Защитена докторска дисертация на тема „Ефективност на методите за лечение не инфертилитет при жени с овариална ендометриоза“, 2016; Участие в ESHRE campus „Effects of ART and endometriosis on pregnancy outcome”, 2017; Съвременни техники в лечението на ендометриоза, Страсбург, Франфия, 2012; Сертификат от ESHRE за „Reproductive endoscopic surgeon“, 2016; Диплома от Европейската асоциация по гинекологична ендоскопия за Minimally invasive endoscopic surgeon, 2015.

доц. д-р Мария Юнакова

Акушер-гинеколог, репродуктивен специалист

Специализации

Стартира своята професионална реализация в Университетска АГ болница „Майчин дом”, София. През 2007 г. специализира в Клиниката по репродуктивна медицина Charite Hospital, Берлин, като има специализации в репродуктивна медицина, репродуктивна ендокринология, акушерство и ендоскопски методи в репродуктивната медицина.

Някои от по-съществените й квалификации са: Преждевременно яйчниково отпадане, Ултрехт, Холандия, 2013; Анти мюлеров хормон (ESHRE), Мел, Франция, 2012; Ендоскопия в Репродуктивната медицина (ESHRE), 2011; Лечение на стерилитет в напреднала репродуктивна възраст – изход и възможни компликации, сертификат от Институт по репродуктивно здраве, 2008; Преждевременна яйчникова недостатъчност и слаб яйчников отговор, сертификат от Институт по репродуктивно здраве, 2007; Ендометриоза и ракови заболявания, сертификат (ESHRE), Франция, 2007

д-р Гинка Ганева

Акушер-гинеколог, репродуктивен специалист и АРТ

Специализации

Д-р Ганева завършва медицина и специализация по акушерство и гинекология в Университетска болница „Майчин дом”, София. Започва кариерата си в гинекологичното отделение на МБАЛ гр. Костенец. От 2004 г. е член на екипа на САГБАЛ „Д-р Щерев” и работи в областта на асистираните репродуктивни технологии. Ръководител на родилното отделение в Медицински комплекс „Д-р Щерев“. Посещава редовните срещи на Европейската асоциация по човешка репродукция и ембриология (ESHRE).

Някои от нейните квалификации: Стерилитет, Контрацепция, Хормонозаместителна терапия и Гинекологична ендоскопия (удостоверение от Български лекарски съюз и Българска асоциация по стерилитет и репродуктивно здраве), 2011; Лечение на стерилитет в напреднала репродуктивна възраст – резултат и възможни усложнения (удостоверение от Български лекарски съюз), 2008; Бременност след АРТ (ESHRE), 2008; Ранна бременност/Ендометриоза (ESHRE), 2006 и др.

Клиника „Адела Фертилити“, гр. София

Записване

Прегледите се отменят поради влошената епидемиологична обстанова.

Телефонна линия за записване на часове: 0700 10 992

Дати

Д-р Калчев – 23 и 30-ти март

Д-р Семерджиева – 18-ти март

д-р Александър Калчев

Оперативна гинекология и асистирана репродукция

Специализации

От 2010 г. активно се занимава с ендоскопска хирургия и асистирани репродуктивни техники. Преминава през различни специализации в репродуктивни клиники в Белгия, САЩ, Израел, Австрия и Италия. Въвежда за първи път в България трансвагинална ендоскопия. Един от малкото хирурзи в света с международно признат сертификат от Европейската асоциация по репродуктивна медицина ECRES Master of reproductive surgery. В последните няколко години активно се занимава с ендометриозата като диагноза, както оперативно, така и в репродуктивен план.

д-р Петра Семерджиева

гинекология и асистирана репродукция

Специализации

Специализира в проблемите на стерилитета и методите за асистирана репродукция в Израел, Италия и Германия. Обучавана е в трансвагинална лапароскопия и операции в репродуктивната медицина в Льовен, Белгия. Има специализация по репродуктивна ендокринология и инфертилитет в Acacio Fertility Center в Ориндж Каунти, Калифорния, САЩ.

Втора специализирана акушеро-гинекологична болница за активно лечение „Шейново“, гр. София

Записване

Телефонна линия за записване на часове: 02/9659481 – регистратура

Дати

Прегледи ще се извършват между 16 и 20 март.

д-р Таня Андреева, днм

Акушер-гинеколог

Специализации

Д-р Таня Андреева, дмн  е акушер- гинеколог , с повече от 13 години трудов стаж по специалността.

Специализирала е във Франция по проблемите на патологичната бременност и проследяване на плода по време на бременността.

Работи в областта на патологията на маточната шийка, с допълнителна квалификация по колпоскопия, хитероскопия и ултразвукова диагностика.

От 2006г. работи във II САГБАЛ“Шейново“ – ЕАД.

д-р Румен Велев

Акушер-гинеколог 

 

 

Университетска акушеро-гинекологична болница „Майчин дом“, гр. София 

Записване

Телефонна линия за записване на час за преглед между 11:00 и 12:30 ч. на тел.: 02/917 22 23

Дати

Прегледи ще се извършват през целия месец март.

проф. д-р Иван Атанасов Костов, д.м.н

Оперативна гинекология и роботизирана хирургия

Изп. дир. СБАЛАГ “Майчин дом”

Специализации

Проф. д-р Иван Костов завършва висшето си медицинско образование в МУ-София през 1997 г. Специализира акушерство и гинекология в УАГБ „Майчин дом“. Има магистратура по здравен мениджмънт от 2005 г.

Придобива научна степен доктор по медицина през 2010 г. През 2014 г. става доцент по акушерство и гинекология, а през 2017 година става доктор на медицинските науки и придобива научната степен професор по акушерство и гинекология.

Проф. д-р Костов има богата следдипломна квалификация по оперативна гинекология, детско-юношеска гинекология, лапароскопия в гинекологията, роботизирана хирургия в гинекологията с робот Da Vinci, урогинекология, както и множество специализации във Франция, Германия, Италия, САЩ и други.

Трудовият му път започва от Университетска болница „Майчин дом“ и преминава през гинекологичните клиники на „Пирогов“ и  ВМА като лекар специалист.

Бил е директор на Втора АГ Болница „Шейново“, на Първа АГ Болница „Света София“, а от 2017 година изпълнява длъжността изпълнителен директор на Университетската АГ болница „Майчин дом“ – София.

Член е на Европейската Асоциация по Онкогинелогия, на Американското дружество по роботизирана хирургия. Дългогодишен председател на Фондация „Електронно здравеопазване България”.

д-р Иван Диков

Акушер-гинеколог, 

управител на Медицински център „Майчин дом“

Специализации

Д-р Иван Диков е специалист акушер-гинеколог в София с над 30 години опит. Диагностицира, следи и води нормални и високорискови бременности, оказва акушерска помощ при преждевременно, нормално, патологично и оперативно раждане, извършва оперативно лечение на гинекологични заболявания, семейно планиране, репродуктивно и сексуално здраве.

Д-р Диков е завършил медицина в Медицински университет-София. През 1983 г. придобива специалност „Акушерство и гинекология“ в Медицинска академия-София. През 2009 г. завършва „Здравен мениджмънт“ в Югозападен Университет “Неофит Рилски”-Благоевград. Придобил е различни следдипломни квалификации в Медицинска корпорация “Токушукай”-Токио и Фукуока, Япония; Холандско висше училище по обществено здраве -Утрехт, Холандия; Медицинска Академия, Медицински университет –София, Медицински университет-Плевен и др.

Професионалния си път д-р Диков започва през 1983 г. в МБАЛ Благоевград. От 1996 г. до 1999 г. работи в Адвентистка болница Окланд, Нова Зеландия.  От 2005 г. до 2007 г. е изпълнителен директор на Медицински център „Здравни центрове по семейно планиране и сексуално здраве“. От 2006 г. до 2009 г. работи в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда, а след това в продължение на 9 години ръководи последователно Диагностично консултативния блок на Втора САГБАЛ „Шейново“ и Първа САГБАЛ „Св. София“. Към момента е главен асистент в СБАЛАГ Майчин дом и управител на МЦ „Майчин дом“ София.

д-р Дориан Босев

Акушер-гинеколог 

Специализации

Главен Асистент в СБАЛАГ „Майчин дом“, София, специалист по миниинвазивна гинекология от Университета Станфорд, Калифорния; специалист по инфертилитет и репродуктивна медицина от Институт Хуманитас, Милано.  

Д-р Дориан Босев започва кариерата си в онкогинекологичната хирургия на Военна болница и в Националния онкологичен център.  След като специализира АГ и репродуктивна медицина, остава в „Майчин дом”. През 2008 г. д-р Босев заминава в Центъра по  специална минимално инвазивна и роботизирана хирургия в Университета Станфорд, където специализира ендоскопска хирургия. В продължение на година под ръководството на prof. Camran Nezhat навлиза в тайните на лапароскопската, хистероскопската и роботизираната гинекологична хирургия. Под негово ръководство посещава интензивно конгреси,  курсове, публикува в престижни списания и печели наградата “CARLO ROMANINI” на Американската асоциация по гинекологична лапароскопия (AAGL). След Станфорд заминава за Тренто, Италия. В болницата „Сан Камило” работи близо 1 г., където натрупва допълнително опит в  миниинвазивната гинекология – лапароскопия, хистероскопия, вагинална хирургия. Надгражда и уменията си в конвенционалната, отворена хирургия. Там заeдно с д-р Mauricio Rosati извършват първата в Европа Single port лапароскопска хистеректомия.

Връща се в България с амбицията да развие челните практики у нас. В „Майчин дом” участва в първата изцяло лапароскопска хистеректомия. Съосновател на EdnoMarch България.

 

д-р Радко Тоцев

Акушер-гинеколог 

Специализации

Д-р Тоцев специализира „Акушерство и гинекология“ в МУ София. Професионалният си път започва във ВСАГБАЛ „Шейново”през 2010 година като акушер-гинеколог. През годините преминава през редица квалификационни курсове и специализации в България и чужбина. Сред тях са интензивните практически курсове по лапароскопско шиене на Европейската академия по гинекологична хирургия в Льовен, Белгия. Квалификационен курс по лапароскопска хирургия и тазова лимфна дисекция при онкологични заболявания в Кил, Германия. Д-р Радко Тоцев успешно завъшрва гинекологичен оперативен курс по съвременни техники при лечението на дълбока ендометриоза в Страсбург, Франция. Отново в Страсбург, д-р Тоцев придобива сертификат за конзолен хирург за роботизирана система Da Vinci Si. А през 2019 година завършва Специализация по роботизирана хирургия в Съединените Американски Щати през 2019 година и много други.

Първа специализирана акушеро-гинекологична болница за активно лечение „Света София“, гр. София

Записване

Прегледите се отменят поради влошената епидемиологична обстанова.

Телефонна линия за записване на часове: 02/44 70 284 (записването става всеки делничен ден от 8.30 ч. до 12.00 ч.).

Дати

Прегледи на пациентки, диагностицирани с ендометриоза, ще се извършват всеки делничен ден през месец март от 11.00 до 12.00 ч. Ще се преглеждат по 4 пациентки на ден в кабинет №105 на лечебното заведение.

д-р Томи Попмарков

Акушер-гинеколог

Специализации

Специалист с над 20 години опит. Извършва прегледи и съвременно лечение на акушеро-гинекологични заболявания, всички видове изследвания и процедури, проследяване на бременност. Има множество участия в национални и международни конгреси и конференции.

Магистър по медицина – Медицински Университет София, 1998 г. Специалист по Акушерство и гинекология и репродуктивна медицина – 2006 г. Магистър по „Обществено здраве и здравен мениджмънт“ – Медицински Университет София – 2014 г.

Международни курсове и сертификати:
2012 г. – Basic Colposcopy Course – British Society for Colposcopy and Cervical Pathology;
2013 г. – Certificate of Attendance „Endoscopy in Reproductive Medicine“ – ESHRE, Leuven, Belgium;
2013 г. – Майсторски курс по колпоскопия – Британска асоциация по колпоскопия и цервикална патология, Кралски колеж по АГ.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ КВАЛИФИКАЦИИ

2000 – Ехографска диагностика
2001 – Гинекологична ендокринология; Детско-юношеска гинекология
2001 – Основи на климактеричната медицина
2002 – Хормонално лечение в гинекологията

2010 – Теория и практика на хистероскопията; Ендометриоза и влияние върху инфертилитета
2012 – Диагностична и оперативна лапароскопия в гинекологията
2013 – Гинекологична лапароскопия и хистероскопия
2015 – Високо рисково раждане
2016 – Безплоден брак и асистирана репродукция

д-р Ралица Василева

Акушер-гинеколог  

Специализации

Д-р Ралица Василева е специалист акушер-гинеколог в София с над 15 години опит. Извършва прегледи и съвременно лечение на акушеро-гинекологични заболявания, всички видове изследвания и процедури.

Завършва Медицински университет София през 2000 г. Своята специалност Акушерство и гинекология придобива през 2007 г. след специализация във ІІ-ра САГБАЛ „Шейново“ София.

– Член на Български лекарски съюз;
– Участие в национални конгреси и семинари по специалността.

д-р Калина Димитрова

Акушер-гинеколог 

Специализации

Д-р Калина Димитрова е специалист акушер-гинеколог в София с над 5 години опит. Извършва прегледи и съвременно лечение на акушеро-гинекологични заболявания, всички видове изследвания и процедури в доболнични условия: проблеми на пациентки с гинекологични заболявания, консултации, мнение за лечение и съдействие за извършване при необходимост на самите гинекологични манипулации и операции. Наблюдава и проследява нормални и патологични бременности.

ОБРАЗОВАНИЕ

Завършва Медицински университет София. Своята специалност Акушерство и гинекология специализира и придобива в ПСАГБАЛ „Света София“.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ КВАЛИФИКАЦИИ

– Курсове по Ехография в Акушерството и гинекологията, Диагностична и оперативна лапароскопия в гинекологията и Диагностична и офис-хистероскопия;
– Член на Български лекарски съюз и Българска Асоциация по миниинвазивна гинекологична хирургия;
– Участие в национални и международни конгреси и семинари по специалността.

Университетска болница СофияМед, гр. София

Записване

Прегледите се отменят поради влошената епидемиологична обстанова.

Предварително записване на тел.: 02 465 00 00 и +359 895 555 444

Дати

 7,14,21-ви март от 13:00 до 15:00 ч– запълнени! 

Записвания за 28 март и 4 април  засега се преустановяват поради здравната обстановка в страната..

д-р Георги Кръстев

Акушер-гинеколог

 

Специализации

Д-р Кръстев завършва медицина в МА София през 1989 г.

Придобива специалност по Акушерство и гинекология през 1996г. От 1987 до 1989г. се обучава по АГ под ръководството на д-р Кръсто Иванов в ОРБ Видин и д-р Дафина Власова в „Майчин дом”. От 1993 до 2012г. работи и специализира „оперативна гинекология” (абдоминални и вагинални операции) в Окръжна болница София, където началник клиника е проф. Атанас Атанасов-един от основателите на гинекологичната оперативна школа в България. 

Oт 2012г. до момента работи в УМБАЛ и ДКЦ „Софиямед“. Участва в клинични проучвания по ендометриоза като главен изследовател и има опит в ендоскопското (оперативно) лечение на ендометриоза.

 

Специализации:
-Семейно планиране – Дебрецен, Унгария
-Ендоскопска гинекология I и II ниво в „Телец” Плевен – единственият сертифициран център в България.
-Ултразвукова диагностика в АГ – „Майчин дом”.
-Колпоскопия – – „Майчин дом”.
Има многобройни участия в наши и международни конгреси, симпозиуми, конференции.

д-р Венелин Иванов

Акушер-гинеколог 

Специализации

Д-р Венелин Иванов е завършил Медицински университет – София през 2012 г. Придобива специалност по Акушерство и гинекология като част от екипа на АГО към УМБАЛ „Софиямед“ през 2018 г.

Членства:

Европейска Асоциация по Гинекологична Ендоскопия – ESGE
Европейска Асоциация по Гинекологична Онкология – ESGO
Българска Асоциация по Минимално Ивазивна Гинекологчна Хирургия – БАМИГХ

Допълнителни квалификации:

Курс по Колпоскопия и лечение на гениталните преканцерози
Акредитация от European Accreditation Council for Continuing Medical Education (EACCME®) за участие в ESGE 27th Annual Congress Vienna, Austria
Тренировъчен курс „Офис Хистероскопия“ – office hysteroscopy master class with Prof. Haimovich
Kурс по Ендоскопска Гинекологична Хирургия – Telec
Ian Donald School по ултразвук в акушерството и гинекологията
Практически курс “Втори триместър на бременността и доплер сонография”
Сертификат от FIAPAC за безопазен аборт и котрацепция

д-р Тина Тодорова

Акушер-гинеколог 

Специализации

Завършва Медицински университет София. Работи в АГ отделението на УМБАЛ “Софиямед” от 2015г. до момента. Част е  от екипа специалисти и на гинекологичен кабинет „Д-р Ани Начева“- София и гинекологичен кабинет „Ендовю“.

 

Членства:

– Член на Български лекарски съюз;
– Председател на пациентската организация по порфирии в България;
– Участие в национални конгреси и семинари по специалността.

д-р Светлана Златкова

Акушер-гинеколог 

Специализации

Завършва с отличие Медицински университет София.

Работи в МЦ „Люлин Мед“ .Част е от екипа на УМБАЛ „Софиямед“ от 2014г.до момента.

 
Членства:

-Член на Международното дружество по ултразвук в акушерството и гинекологията
-Курс по хистероскопия Vienna, Austria
-Лапароскопска гинекология Telec
-Сертификат от FIAPAC за безопасен аборт и контрацепция

д-р Зорница Бутева

Акушер-гинеколог 

Специализации

Д-р Бутева завършва Медицински университет София през 2017г. Работи в акушеро-гинекологичното отделение на УМБАЛ Софиямед София от 2015г. до момента.

Провежда гинекологични прегледи и лечение на гинекологични заболявания чрез различни видове изследвания.Част е от екипа и на МЦ Люлин-МЕД.

д-р Денислава Иванова

Акушер-гинеколог 

Специализации

Завършва Медицински университет София – 2017 г. След своето дипломиране д-р Иванова започва работа в АГ отделение към УМБАЛ ”Софиямед”. Има интерес в областта на оперативната гинекология и ендоскопските оперативни методи. Извършва амбулаторни прегледи на бременни и гинекологични пациентки.

 

– Член на Български лекарски съюз

– Член на ESGO
– Участие в национални конгреси и семинари по специалността.

-курс по ехография и доплерово изследване в акушерството и гинекологията – 2018 год.

Многопрофилна болница за активно лечение Вита, гр. София

Записване

Телефонна линия за записване на часове: (02) 45 22 000 и (02) 960 49 50

Дати

Д-р Попов: 10, 17 и 19 март

Д-р Крумов: 12 и 26 март 

Д-р Василева: 6, 20 и 27 март

Д-р Дойчиновски: 6 и 20 март

д-р Николай Попов

Акушер-гинеколог

Специализации

Д-р Николай Попов е специалист акушер-гинеколог в София с над 30 години опит. Извършва прегледи и съвременно лечение на акушеро-гинекологични заболявания, всички видове изследвания и процедури, ин витро консултации.

Завършва Медицински университет София през 1985 г. Има придобита специалност Акушерство и гинекология.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ КВАЛИФИКАЦИИ

– От 1998 г. до 1999 г. – Специализация по лапароскопска хирургия в гр. Кил и гр. Бремен, Германия и в ендоскопска клиника „Клермон Феран“ във Франция;
– 2001 г. – Специализация по „Стерилитет и Ин витро оплождане“ (Великобритания);
– 2002 г. – Специализация по ендоскопска хирургия (Великобритания);
– Член на Български лекарски съюз, Българско дружество по акушерство и гинекология, Европейска асоциация по човешка репродукция и ембриология (ESHRE), Научния комитет към ESGE и ESGE „Европейско дружество по гинекологична лапароскопия“.

БИОГРАФИЯ

В периода от 1985 г. до 1990 г. д-р Попов е лекар ординатор в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ Стара Загора. От 1990 г. до 2009 г. е лекар ординатор във II САГБАЛ „Шейново“ София, а от 2009 г. е завеждащ Ендоскопска хирургия във II САГБАЛ „Шейново“ София. От 2009 г. е ръководител „Ендоскопски сектор“ към АГ отделение и специалист по акушерство и гинекология, ендоскопска хирургия, стерилитет в МБАЛ Вита София.

 

д-р Иван Крумов

Акушер-гинеколог

Специализации

Д-р Иван Крумов е специалист акушер-гинеколог в София с над 5 години опит и професионални интереси в областите асистирана репродукция, оперативна гинекология и онкогинекология. Извършва прегледи и съвременно лечение на акушеро-гинекологични заболявания, всички видове изследвания и процедури. Д-р Крумов не преглежда деца.

ОБРАЗОВАНИЕ

Завършва Медицински университет София през 2010 г. и специализира Акушерство и гинекология.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ КВАЛИФИКАЦИИ

Участие в национални конгреси и семинари по специалността.

БИОГРАФИЯ

Към момента д-р Крумов е част от екипите специалисти на Ин витро клиника „Coфия“ и МБАЛ Вита София.

д-р Александар Дойчиновски

Акушер-гинеколог

Специализации

Завършва Медицински университет София през 2010 г. Своята специалност Акушерство и гинекология придобива през 2017 г.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ КВАЛИФИКАЦИИ

– 2017 г. – Курс „Колпоскопия и лечение на преканцерозите на маточната шийка“;
– 2017 г. – Курс „Хистероскопия с практически занимания по офис хистероскопията“;
– 2017 г. – Курс „Гинекологична лапароскопия с практически занимания“.

БИОГРАФИЯ

В периода от 2012 г. до 2016 г. д-р Дойчиновски е специализант във II САГБАЛ „Шейново“ София. От 2017 г. до момента работи като специалист акушер-гинеколог в МБАЛ Вита София. 

д-р Мая Василева

Акушер-гинеколог, репродуктивна медицина

Специализации

Д-р Мая Василева е специалист акушер-гинеколог в София с над 20 години опит. Извършва прегледи и съвременно лечение на акушеро-гинекологични заболявания, всички видове изследвания и процедури, ранно откриване и наблюдение на бременността, ин витро консултации.

Завършва Медицински университет София през 1998 г. Своята специалност Акушерство и гинекология придобива през 2005 г.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ КВАЛИФИКАЦИИ

– 1998 г. – Курс по пластична хирургия (Бразилия);
– 2005 г. – Курс по ехография на коремни органи,
– 2006 г. – Курс по колпоскопия и деструктивно лечение на маточната шийка;
– 2009 г. – Курс по хистероскопия;
– 2009 г. – 2010 г. – I-во и II-ро ниво лапароскопия и миниинвазивна хирургия;
– 2012 г. – Курс по лапароскопска и хистероскопска хирургия в Европейска академия по лапароскопска хирургия в Белгия;
– 2013 г. – Курс по лапароскопска хирургия (Франция);
– 2013 г. – Курс по гинекологична ендокринология;
– 2014 г. – Курс по IVF техники в Европейска академия по стерилитет (Германия).

БИОГРАФИЯ

В периода от 1999 г. до 2000 г. д-р Василева е лекар ординатор в МБАЛ Ботевград. От 2000 г. до 2011 г. последователно специализира Акушерство и гинекология и работи като лекар ординатор в ПСАГБАЛ „Света София”. От 2005 г. до момента е специалист акушер-гинеколог в МБАЛ Вита и ДКЦ Вита София. Член на Български лекарски съюз и Българско дружество по акушерство и гинекология. 

Универистетска специализирана акушеро-гинекологична болница и инвитро център Селена, гр. Пловдив

Записване

Прегледите се отменят поради влошената епидемиологична обстанова.

Телефонна линия за записване на часове: (032) 64 80 20

Дати

д-р Магдален Матев – на 4 март и 18 март 

д-р Даниел Ставрев – на 11 и 25 март

д-р Магдален Матев

Акушер-гинеколог, репродуктивен специалист

Специализации

д-р Даниел Ставрев

Акушер-гинеколог, репродуктивен специалист

Специализации

СБАГАЛ „Проф. д-р Димитър Стаматов“, гр. Варна

Записване

Прегледите се отменят поради влошената епидемиологична обстанова.

Телефон за записване на часове: Силвия Димова 0877 77 30 55.

Дати

17, 18 и 20 март 2020 г.

проф. д-р Емил Ковачев, д.м.н.

Акушер-гинеколог, репродуктивна медицина

Специализации

Проф. Ковачев завършва медицина през 1998 год. в Медицински Университет, Варна и през 2003 година придобива специалност по Акушерство и гинекология. До началото на 2016 година работи активно в СБАГАЛ–ЕООД „Проф. Д-р Д. Стаматов“ Варна, а от февруари 2016 год. е Управител на СБАГАЛ-ЕООД-Варна. Д-р Ковачев придобива научнo-образователна степен „Доктор” от ВАК  с дисертационен труд на тема „Прогноза, профилактика и лечение на овариалния хиперстимулационен синдром при асистираните репродуктивни технологии” през 2011 г. Хабилитиран е за „Доцент“  към катедрата по АГ на Медицински Университет, Варна през 2012г. От 2007 г. Проф. Ковачев е магистър по Здравен мениджмънт, а от 2016г. е Ръководител на Катедрата по Акушерство и гинекология към МУ – Варна. През 2016г. придобива научна степен „Доктор на медицинските науки” с дисертационен труд на тема „Съвременни подходи в патогенезата, диагностиката и лечението на гениталната хламидиаза при инфертилни пациентки”. Автор е на монографичен труд „Асистирани репродуктивни технологии. Усложнения и съпътстващи проблеми. Ендоскопски методи в репродуктивната медицина“ отпечатана през 2017г. От месец септември 2017г. Е. Ковачев е хабилитиран за „Професор“ към Катедрата по АГ – МУ – Варна. През 2004г е проведена клинична специализация в Университетска болница “Барзилай”, Израел в областта на асистираните репродуктивни технологии и гинекологична ендоскопия, а през 2015г. е реализирана специализация по гинекологична лапароскопия, ИРКАД, Страсбург. Проф. Ковачев е републикански консултант по Акушерство и гинекология за Североизточна България от  2013г. до 2018г. От 2015 година е член на държавната комисия за придобиване на специалност по Акушерство и гинекология, както и на работна група към Министерство на здравето за допълнение и изменение на Наредба №28. Автор е на над 100 научни публикации и участия в национални и международни конгреси в областта на акушерството и гинекологията и репродуктивната медицина. Председател на Българското дружество по стерилитет и репродуктивна медицина от 2016. до 2018г., по настоящем е Заместник Председател на дружеството. Член е на Управителния съвет на Българското дружество по акушерство и гинекология, членува в Българската асоциация по ултразвук в акушерството и гинекологията, Международната асоциация по ултразвук в акушерството и гинекологията (ISUOG), Българската асоциация по минимално инвазивна гинекологична хирургия, Европейската асоциация по репродуктивно здраве (ESHRE).

д-р Боян Георгиев 

Акушер-гинеколог 

Специализации

Д-р Георгиев придобива специалност по Акушерство и гинекология през 2003 година. Работи като лекар в СБАГАЛ – Варна, Гинекологично отделение и като асистент в Катедрата по Акушерство и гинекология към Медицински университет – Варна. Има множество проведени курсове и тесни специализации в областта на ендоскопската гинекологична хирургия и ултразвуковата диагностика.

д-р Живко Жеков

Акушер-гинеколог 

Специализации

Д-р Калина Димитрова е специалист акушер-гинеколог в София с над 5 години опит. Извършва прегледи и съвременно лечение на акушеро-гинекологични заболявания, всички видове изследвания и процедури в доболнични условия: проблеми на пациентки с гинекологични заболявания, консултации, мнение за лечение и съдействие за извършване при необходимост на самите гинекологични манипулации и операции. Наблюдава и проследява нормални и патологични бременности.

ОБРАЗОВАНИЕ

Завършва Медицински университет София. Своята специалност Акушерство и гинекология специализира и придобива в ПСАГБАЛ „Света София“.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ КВАЛИФИКАЦИИ

– Курсове по Ехография в Акушерството и гинекологията, Диагностична и оперативна лапароскопия в гинекологията и Диагностична и офис-хистероскопия;
– Член на Български лекарски съюз и Българска Асоциация по миниинвазивна гинекологична хирургия;
– Участие в национални и международни конгреси и семинари по специалността.

АВИС Медика, гр. Плевен

Записване

Телефонна линия за записване на часове: (064) 90 90 90

Дати

Прегледи ще се извършват през целия месец март в графиците на д-р Богданова и д-р Славов

 

д-р Антония Богданова

Акушер-гинеколог

Специализации

 Завършва медицина през 1983г. Придобива специалност АГ през 1988г. Работи като асистент в Катедра АГ на МУ гр. Плевен 1984 – 2007г., а от 2007г. и до момента като лекар ординатор в АГ отделение на МБАЛ „АВИС Медика“ гр. Плевен.

д-р Николай Славов

Акушер-гинеколог

Специализации

Завършва медицина през 1982г. Придобива специалност АГ през 1987г. Работи като асистент в Катедра АГ на МУ гр. Плевен 1983 – 2007г., а от 2007г. и до момента като началник отделение в АГ на МБАЛ „АВИС Медика“ гр. Плевен.

Споделете мнението си:

(за лечебни заведения)

За фондацията

Фондация „Ендометриоза и репродуктивно здраве“ е създадена с основна цел да предоставя информация и подкрепа на жените с ендометриоза и репродуктивни проблеми и формиране на устойчива здравна култура по отношение на репродуктивното здраве като цяло.