Безплатни прегледи и профилактика

Месец на профилактиката, посветен на жените с диагноза или съмнения за ендометриоза и/или аденомиоза или  фамилна гинекологична обремененост

Говори лекарят

Уебинари и статии от специалисти

Уебинари

Уебинарите се провеждат средно веднъж месечно и са специално подбрани теми, свързани с лечението и живота с ендометриоза. Целта ни е да дадем възможност на специалистите да обяснят на достъпен език сложна медицинска материя и да подпопмогнем диалога лекар-пациент.

Статии

Чрез статиите от поредицата #Говори лекарят, които публикуваме в сайта, предоставяме достоверна и актуална информация за лечението, медикаментите и подходи зкъм лечението на пациентите с ендометриоза в България. 

Образователни рубрики

Сън и ендометриоза

Създадено от Ваня Стойчева, специално за жените с ендометриоза, това имейл предзвикателство включва 4 седмичен план за подобряване на съня с конкретни стъпки и начини за оценяне на резултата.

#ЕндоТукиТам

Рубрика на Лора Джамбазка във фейсбук групата и LinkedIn профила, която следи новините по темата ендометриоза и публикува най-важните акценти всяка неделя от 10 април до 26 юни 2022 г.

#Ендодиета

Рубрика на Михаела Шехова във фейсбук групата, която всеки петък публикува съвети, рецепти и идеи за здравословно хранене за жени с ендометриоза. Продължава и в момента, следвайте я в групата.

Рубрики в списания

Фондацията поддържа редовни рубрики на тема ендометриоза и репродуктивно здраве в нишови издания:

сп. „Искам бебе“

От фондация „Искам бебе“ любезно ни предоставиха трибуна за разговор на тема ендометриоза от страниците на тяхното ежемесечно издание. 

сп. „9 месеца“

Поддържаме и рубрика в сп. „9 месеца“, в която се стремим да покрием по-общи и важащи за по-голяма група хора теми, за да повишим осведомеността по темата.

сайт „9 месеца“

9 месеца ни предоставят място и аудотория и на страниците на сайта им, от където достигаме до още повече хора със статиите, свръзани с ендометриозата. 

Ресурси

Брошура за пациентски права

Брошура за ендометриоза

Пациентски въпросник за ендометриоза

Психо-емоционални аспекти

Фондацията поддържа редовни рубрики на тема ендометриоза и репродуктивно здраве в нишови издания:

Ендо истории

Чрез споделянето на истории жените с ендометриоза се включват в женския кръг и се свързват с други жени със сходни преживявания. Подкрепата и трансформиращото преживяване да облечеш травмиращия опит в думи прави историите най-дългосрочния ни проект до момента. 

Ти избираш

Пациентските права в България се нарушават ежедневно и водят до травматични преживявания и понякога дори до непоправими грешки. Тези разкази ни показват последствията от тях и в какво точно се изразяват тези травматични преживявания. 

Проучване

Една от десет жени всеки месец изпитва физическо и психическо неразположение в продължение на няколко дни. Болката повлиява върху цялостната реализация на жената и психичното здраве.

Проучване

Проучване на опита на партньорите на жени с ендометриоза с цел създаване на методи за подкрепа за тях и за двойки.