Стела Хараламбова

репродуктивен психолог

Стела Хараламбова е психолог, който работи в сферата на репродуктивното здраве. Магистър по “Социално консултиране и психология”, в практиката си тя следва психологическото направление Acceptance and Commitment therapy (ACT) – вид когнитивно-поведенческа терапия от трето поколение. Този вид терапия е доказано ефективен метод при депресия, тревожност, стрес, загуба, които са и основните състояния при хората с репродуктивни проблеми.

Член на Българската Асоциация по Репродуктивна психология. Стела Хараламбова е преминала различни обучения по перинатална психология и е автор на първата публикация на изследване в България свързано с качеството на живот при жените преминаващи през инвитро процедури

Интересите ѝ са в сферата на репродуктивната психология (работи с двойки, които преминават през асистирана репродукция, инвитро с участие на трета страна, повтарящи се аборти, бременност след АРТ, следродилни депресии, осиновяване). Също така тревожни разстройства, депресии, зависимости, проблеми в двойката и други.

Програма на конференция 2023